دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 124 KB
تعداد صفحات : 34
بازدیدها : 330
برچسبها : فعالیت فوق برنامه فعالیت غیردرسی تحقیق
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی و بخشهایی از متن پروژه بررسی نگرش دانش آموزان نسبت به فعالیتهای غیر درسی (فوق برنامه)
فعالیتهای فوق برنامه مجموعه فعالیتهای سازمان یافته و پیش بینی شد ه ای است که به منظور تثبیت تعمیق آشنایی و کارکرد عملی در طول سال تحصیلی برای دانش آموزان در نظر گرفته می شود تا به رشد و تعالی شکوفایی استعدادها و مشارکت در برنامه های عملی کمک کند. این برنامه ها در توسعه تجربیات تربیتی دانش آموزان نقش مهمی دارد (فراگیری مهارت زندگی) در عرض برنامه درسی قرار گرفته است نیازهای فردی دانش آموزان و ویژگیهای محلی و منطقه ای را مورد توجه قرار می دهد و بالاخره موجب غنای برنامه درسی می شود.
1- توسعه دیدگاه مدرسه محوری
2- تعمیق فرایند یاد دهی یادگیری در زندگی دانش آموزان
3- غنی سازی برنامه درسی و اوقات فراغت دانش آموزان
4- گسترش یاد گیری از مدرسه به خانواده و جامعه
5- تسهیل فرایند رشد اجتماعی دانش آموزان
در برنامه فعالیتهای فوق برنامه دانش آموزان علاوه بر شرکت داوطلبانه در فعالیتها به شیوه غیر مستقیم آموزش دیده و از روشهای فعال یادگیری استفاده نموده آنهم بصورت مشارکتی و گروهی.
علاوه بر آن باعث توسعه یادگیری از مدرسه به خانواده و جامعه شده و جنبه های گوناگون شخصیت دانش آموزان رشد یافته و باعث شادابی و نشاط آنان می شود.
و در حین این فعالیتها افت تحصیلی کاهش یدفته و دانش آموز از خود ارزشیابی مستمری بعمل می آورد.
لازمه برنامه ریزی برای فعالیتهای مکمل و فوق برنامه و اجرای آنها در مدارس انتخاب روشهای یادگیری فعالی است که مشارکت دانش آموزان را به دنبال داشته باشد در رویکردهای سنتی و معمول آموزشی معلم در نقش فعال و دانش آموزان در نقش مخازن اطلاعات به وظایف محوله خود عمل می کردند در نهایت یادگیری دانش آموزان نیتجه محور بود و به سطوح پایین شناختی محدود می شد پژوهشهای اندک انجام گرفته در مورد عوامل موثر بر پایین بودن سطح مهارتهای زندگی نیز نشان می دهد که عواملی مانند عدم بکارگیری الگوها و روشهای مناسب تدریس روشهای نادرست ارزشیابی انفعالی بودن دانش آموزان دیکته شدن محتوای آموزشی در قالب کتابهای درسی و عدم ارتباط عمیق بین خانه و مدرسه در پایین بودن سطح مهارت زندگی دانش آموزان موثر بوده اند.
حال به مصادیق مشترک فعالیتهای مکمل و فوق برنامه که در برنامه آموزش مهارتهای زندگی نیز مورد توجه قرار گرفته اند اشاره می گردد:
1-بهداشت فردی
2-نظم و انضباط اجتماعی
3-رعایت قوانین و مقررات
4-حفظ محیط زیست
5-مهارتهای مطالعه و کتابخوانی
6-مهارت همکاری با دیگران
7-مهارتهای مقابلهای (مقابله با اعتیاد و ...)
8-مهارتهای نوجوانی
این مهارتها از طریق اجرای فعالیتهای مکمل و فوق برنامه قابل تحقق اند.
اگر نگرش دانش آموزان نسبت به فعالیتهای فوق برنامه و غیر درسی نگرش به اوقات فراغت باشد باید با دانش و آگاهی با آن روبرو شویم و برنامه ای سنجیده و منظم برای رویارویی با آن داشته باشیم و گرنه دچار صدمات و زیانهای جبران ناپذیری خواهیم شد.
اصطلاح بهداشت روانی یا بهداشت عقلی متا سفانه اندکی با ابهام به کار می رود و موجب اشتباه می شود زیرا اولا بیشتر مردم آن را مخصوص اشخاصی می دانند که ناراحتی یا اختلال روانی دارند و باید با به کار بستن توصیه های متخصصان روان درمانی بهبود ی یابند و در این معنا بهداشت روانی مقابل بهداشت بدنی یا جسمی قرار می گیرد.
ثانیا غالبا چنین تصور می شود که بهداشت روانی از بهداشت بدنی جداست و هر کدام روش یا روشهای خاصی دارد در صورتی که هر دو پندار مذکور خطاست زیرا به گفته روانشناسان بالینی منظور از بهداشت روانی یا عقلی فعالیتهایی است که برای کمک به اشخاص آشفته و در رنج انجام می گیرند تا ایشان را از این مشکل نجات دهند و همچنین مردم را در پیشگیری از گرفتاری به آشفتگی راهنمایی می کنند.
یک برنامه وسیع و سالم فعالیتهای فوق برنامه می تواند به رشد و گسترش ارزشهای اخلاقی نوجوانان کمک موثری بکند و ایشان را از ارتکاب احتمالی به بعضی بزهکاری و تبهکاریها باز دارد زیرا ضمن این گونه فعالیتها می توان به طور غیر مستقیم نوجوان را به ارزشهای و مبادی اخلاقی متوجه و معتقد ساخت و آداب معاشرت مطلوب اجتماعی را به ایشان آموخت بدون اینکه مقاومتی از خود نشان دهند
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
چرا مهارتهای زندگی باید به دانش آموزان آموزش داده شود ضرورت آن چیست
فعالیتهای مکمل و قوق برنامه و اهداف آن
اهداف فعالیتهای مکمل و فوق برنامه
مفهوم یاد گیری و مصادیق مشترک و ویژگیهای فعالیتهای فوق برنامه
فعالیتهای فوق برنامه ای که باید به آن توجه شود
ویژگیهای فعالیتهای فوق برنامه
نقش اعتماد به نفس در دانش آموزان
نتیجه یک پژوهش
نتیجه نهایی
نکات مهم در بررسی فعالیتهای فوق برنامه
ارزش فعالیتهای فوق برنامه
چگونگی موثر ساختن فعالیتهای فوق برنامه
نتیجه یک پژوهش در بین دانش آموزان آموزشگاه نمونه حسینیان
منابع و ماخذ
خرید و دانلود آنی فایل