پایان نامه رابطه تاب آوری روانشناختی و کیفیت زندگی با شادکامی

پایان نامه رابطه تاب آوری روانشناختی و کیفیت زندگی با شادکامی پایان نامه رابطه تاب آوری روانشناختی و کیفیت زندگی با شادکامی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 107 KB

تعداد صفحات : 47

بازدیدها : 703

برچسبها : کیفیت زندگی شادکامی تاب آوری تاب آوری روانشناختی

مبلغ : 9500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی روانشناسی عمومی بررسی رابطه تاب آوری روانشناختی و کیفیت زندگی با شادکامی

پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی عمومی با عنوان بررسی رابطه تاب آوری روانشناختی و کیفیت زندگی با شادکامی

مقدمه

روانشناسی مثبت نگر به عنوان رویکرد تازه ای در روانشناسی، بر فهم و تشریح شادمانی و احساس ذهنی بهزیستی و همچنین پیش بینی دقیق عواملی که بر آنها موثرند، تمرکز دارد. این رویکرد از منظری مثبت گرایانه با ارتقای احساس ذهنی بهزیستی و شادمانی، در عوض درمان نواقص و اختلالات سر و کار دارد. بنابراین، روانشناسی مثبت نگر تکمیل کننده روانشناسی بالینی سنتی است. فهم، درک و شفاف سازی شادمانی و احساس ذهنی بهزیستی، موضوع محوری روان شناسی مثبت نگراست.

تاب آوری در مورد کسانی به کار می رود که در معرض خطر قرار می گیرند ولی دچار اختلال نمی شوند از این رو شاید بتوان نتیجه گیری کرد که مواجه شدن با خطر شرط لازم برای آسیب پذیری هست اما شرط کافی نیست. واژه تاب آوری را می توان به صورت توانایی بیرون آمدن از شرایط سخت یا تعدیل آن تعریف نمود. در واقع تاب آوری ظرفیت افراد برای سالم ماندن و مقاومت و تحمل در شرایط سخت و پر خطر است که فرد نه تنها بر آن شرایط دشوار فائق می شود بلکه طی آن و با وجود آن قوی تر نیز می گردد. پس تاب آوری به معنای توان موفق بودن، زندگی کردن و خود را رشد دادن در شرایط دشوار (با وجود عوامل خطر) است. این فرایند خود به خود ایجاد نمی شوند مگر اینکه فرد در موقعیت دشوار و ناخوشایندی قرار گیرد تا برای رهایی از آن یا صدمه پذیری کمتر، حداکثر تلاش را برای کشف و بهره گیری از عوامل محافظت کننده (فردی و محیطی) در درون و بیرون خود که همواره به صورت بالقوه وجود دارد به کار گیرد.

مردم در کشورهای توسعه یافته به رفاه اقتصادی دست یافته اند. ولی، احساس نمی کنند که زندگی شان، از کیفیت مطلوبی برخوردار است. پس، رشد شاخص تولید ناخالص داخلی که معرف رشد اقتصادی است، نمی تواند تا معیار بهبود کیفیت زندگی مردم تلقی شود. از این رو، برای نخستین بار، در سال 2005 میلادی، واحد اطلاعاتی اکونومیست، شاخص اقتصادی و اجتماعی جدیدی را به منظور رتبه بندی کشورهای جهان ارائه نمود. این معیار رتبه بندی کشورها را شاخص کیفیت زندگی، نام گذاری کرده اند.

اهداف تحقیق

  • هدف کلی
  1. بررسی رابطه تاب آوری و کیفیت زندگی با شادکامی
  • اهداف جزئی
  1. تعیین رابطه کیفیت زندگی با شادکامی
  2. تعیین رابطه تاب آوری با کیفیت زندگی
  3. پیش بینی شادکامی بر اساس کیفیت زندگی و تاب آوری روانشناختی

بررسی رابطه تاب آوری روانشناختی و کیفیت زندگی با شادکامی

بیان مسئله

شکی نیست که همگی ما به طور فطری، در جستجوی حالات مطلوب و خوشایند هستیم. صفاتی چون شادی و غم، شجاعت و ترس، اعتماد به نفس و خودکم بینی و... ریشه در احساسات انسان ها دارند. احساسات نیز در جای خود، شخصیت افراد را شکل می دهند؛ چرا که این احساسات، محرّکی برای تعامل ما با محیط پیرامونمان هستند که اگر از تعادل مناسبی برخوردار باشند، سبب تصمیم گیری های درست و منطقی در مشکلات زندگی می شوند و موفّقیت را در انجام شدن کارها به دنبال خواهند داشت.

واژه تاب آوری را می توان به صورت توانایی بیرون آمدن از شرایط سخت یا تعدیل آن تعریف نمود. در واقع تاب آوری ظرفیت افراد برای سالم ماندن و مقاومت و تحمل در شرایط سخت و پر خطر است که فرد نه تنها بر آن شرایط دشوار فائق می شود بلکه طی آن و با وجود آن قوی تر نیز می گردد .

روانشناسان امروزه به سلامت روانی و شادکامی اهمیت فراوان می دهند.

شادی عامل بسیار مهمی در زندگی است که از آن طریق فرا همیشه دارای یک حس خوب درباره زندگی خود و دیگران است و فرد احساس نومیدی را ار خود دور می کند و ضعف های خود را می پذیرد. اگر چه از شادکامی تعاریف مختلفی شده است و لی آرجیل شادکامی را ترکیبی از عاطفه مثبت، رضایت از زندگی و عدم وجود عواطف منفی مثل افسردگی و اضظراب می داند.داینرو راترز شادکامی را بر حسب سه مؤلفه فراوانی و شدت احساسات مثبت، وجود سطوح متوسطی از رضامندی در طول یک دوره زمانی و عدم وجود احساسات منفی مانند اضطراب و افسردگی تعریف می کنند. همچنین سلمیکین شادکامی را به عنوان برون گرایی پایدار در نظر گرفته و حاضر نشان شناخته است، از زمانی که عواطف مثبت به عنوان کانون شادکامی مورد توجه واقع شده، نقش شادکامی در تسهیل جامعه پذیری و تعادل مطلوب با دیگران آشکار گردیده است.متغیی دیگر ما امیدواری است.امید نیرویی هیجانی است که تخیل را به سمت موارد مثبت هدایت می کند. امید به انسان ها انرژی می دهد و مجهزشان می کند و مانند کاتالیزوری برای کار و فعالیت عمل می کند.امید به ما انعطاف پذیری، نشاط و توانایی خلاصی از ضرباتی را که زندگی بر ما تحمیل می کند، می دهد و باعث افزایش رضایت از زندگی می شود. امیدواری پیوندی است میان رفتار های مرتبط با هدف و باور های فرد برای رسیدن با این اهداف. میزان امیدواری بالا با بهزیستی بیشتر همراه است. امیدواری از طریق تجارب موفقیت آمیز زندگی افزایش می یابد و به واسطه ی تجارب شکست تقلیل می یابد.

تعریف نظری و عملیاتی متغیرها

تاب آوری

واژه تاب آوری را می توان به صورت توانایی بیرون آمدن از شرایط سخت یا تعدیل آن تعریف نمود. در واقع تاب آوری ظرفیت افراد برای سالم ماندن و مقاومت و تحمل در شرایط سخت و پر خطر است که فرد نه تنها بر آن شرایط دشوار فائق می شود بلکه طی آن و با وجود آن قوی تر نیز می گردد . پس تاب آوری به معنای توان موفق بودن، زندگی کردن و خود را رشد دادن در شرایط دشوار (با وجود عوامل خطر) است . این فرایند خود به خود ایجاد نمی شوند مگر اینکه فرد در موقعیت دشوار و ناخوشایندی قرار گیرد تا برای رهایی از آن یا صدمه پذیری کمتر ، حداکثر تلاش را برای کشف و بهره گیری از عوامل محافظت کننده (فردی و محیطی) در درون و بیرون خود که همواره به صورت بالقوه وجود دارد به کار گیرد.

منظور از تاب آوری در پژوهش حاضر نمره ای است که آزمودنی در پرسشنامه تاب آوری کسب کرده اند.

کیفیت زندگی

درک فرد از وضعیت کنونی اش با توجه به فرهنگ و نظام ارزشی که در آن زندگی می کند و ارتباط این دریافت ها با اهداف، انتظارات، استانداردها و اولویت های مورد نظر فرد. منظور از کیفیت زندگی در پژوهش حاضر نمره ای است که آزمودنی در پرسشنامه کیفیت زندگی کسب کرده اند.

شادکامی

درجه و میزانی است که با آن یک فرد کیفیت کلی زندگیش را به عنوان یک زندگی کاملاً مطلوب مورد قضاوت قرار می دهد .در این پژوهش منظور از شادکامی میزان نمره ای است که آزمودنی در مقیاس شادکامی به دست می آورد.

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت واهمیت تحقیق

اهداف تحقیق

هدف کلی

اهداف جزئی

فرضیه های پژوهش

سوال پژوهش

تعریف نظری و عملیاتی متغیر ها

تاب آوری

کیفیت زندگی

شادکامی

تاب آوری چیست؟

ویژگی های افراد تاب آور

تاب آوری و کاربرد آن در پیشگیری از اعتیاد

شادکامی

شادکامی و مثبت اندیشی

شخصیت برون گرا و شادکامی

شادکامی و موفقیت

عوامل شادی های حسی و گذرا

کیفیت زندگی

ارتباط کیفیت زندگی با سلامتی

اصول اساسی در ارتباط با کیفیت زندگی

سنجش کیفیت زندگی

کیفیت زندگی کاری

شرایط

کیفیت

وضعیت ایران

پژوهشهای انجام شده در داخل و خارج از کشور

روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری و روش نمونه گیری

ابزار گردآوری اطلاعات

برای جمع آور اطلاعات از پرسشنامه تاب آوری ، کیفیت زندگی و شادکامی استفاده شده است .

روش جمع آوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

بخش اول آمار توصیفی

بخش دوم :آمار استنباطی

بحث و نتیجه گیری

محدودیتهای پژوهش

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید