دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 179 KB
تعداد صفحات : 74
بازدیدها : 298
مبلغ : 5500 تومان
خرید این فایلدانلود تحقیق و پایان نامه مطالعه نحوه تاثیر تشویق در افزایش یادگیری دانش آموزان شهرستان سردشت
به طور کلی انجام یک تحقیق مستلزم هدفهای است که این هدفها از پیش در نظر هر محققی نقش بسته است چون تشویق در مدارس راهنمایی بطور تمامی مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد و باد اهداف تحقیق نیز در برگیرنده روشها باشد لازم به ذکر است که تشویق آموز قادر به انجام آن خواهد بود تا فرآیندهای یادگیری او تقویت شده و علاقه به حل مسائل پیدا نماید در این صورت هدفهای این تحقیق عبارتند از :
انواع تشویق مستقیم عملکرد و مستقیم دانش آموز را تقویت می نماید.
روشهای غیر مستقیم تشویق نیز باعث افزایش کارایی دانش آموزان می گردد.
مقدمه :
شاید برای عده ای تصور اینکه بتوان در مدرسه ای از تشویق استفاده کرد کمی دشوار است اما واقعیت این است که می توان در سنگر مدارس شاهد حضور با شکوه معلمان و شاگردانی بود که با سرمایه از محبت و چهره های متبسم و مصصم در تلاش هستند که در کارهای خود موفق بوده اند. پس باید رنگ مدرسه ای یادآور زیبایی ها و نیکویی ها باشد. چرا که هم انسانها بالاخص نوجوانان محبت پذیر می باشند. ولذا نیاز به محبت از اساسی ترین نیازهای هر انسان می باشد. تشویق نیروها و استعدادهای دانش آموزان را به کار می اندازد و استقامت آنها را در کارها زیاد می کند و موجبات سرعت در کارهای بدنی را فراهم می کند و در کارهای فکری موجب سعی و کوشش بیشتری می گردد. تشویق و تقویت رفتار مثبت کودکان سبب شکل گیری عادات مطلوب در آنان می شود. به عبارت دیگر از آنجا که از طریق رفتارهای تشویق آمیز کلامی و غیر کلامی مادی و معنوی فردی و گروهی مستقیم و غیر مستقیم مربی بیش از هر چیز به یک نیاز هم نوجوانان یعنی نیاز به محبت متعلق و توجه پاسخ داده می شود.
ما شاهد بیشترین مؤثرترین و پایدارترین اثر در رفتار آنان هستیم در حالی که وقتی دانش آموزی را تنبیه می کنیم نه تنها به هیچ یک از نیازهای خطری و اساسی او پاسخ نمی دهیم بلکه تعادل حیاتی اش را برهم زده او را با تجربه ناخوش آیندی که همواره از آن گریز دارد مواجه می کنیم ولو اینکه به طور موقت رفتار مطلوب آن را کنترل کرده باشیم.
رسول خدا پایه رفتار با کودکان و نوجوانان را بر محبت استوار کرده و سفارش می کند که آنان را گرامی بداریم و با جایزه ای که امکان وفایش هست آنان را تشویق نماییم.
کودک اگر از لحاظ درسی و اخلاقی در سطح غیر قابل قبولی باشد باید نقطه مثبتی در وضع رفتار و ظاهر او یافت و از آن به عنوان جای پای برای تشویق وی استفاده کرده مثلا ممکن است دستهایش لطیف و یا موی سرش اصلاح شده و مرتب باشد همچنین ممکن است به تمیزی کفشهایش اهمیت بدهد و یا دفتر و کتاب خود را خوب نگه داری کند. به هر حال باید از همان نقطه مثبت و روزنه کوچک نوری به زندگی تحصیلی کودک تابیده شخصیت قابل قبولی از او ساخت و زندگی جدیدی را برایش پی ریزی کرد. سرگرمی ها و علایق کودک نیز نباید از نظر معلم دور نماید.
مقداری توجه و تحسین برای هر کسی مفید است چون انسان نیاز به تایید و احترام دیگران دارد و می خواهد در هر کاری که فعالیت می کند دیگران کوشش او را قدر بدانند و برایش ارزش قایل شوند. منتها برای سرآمد شدن یا برجسته شدن و دریافت تحسین باید کوشش بیش از حد متعارف داشته و البته به موازات کوشش آمادگی و استعداد آن فعالیت ویژه هم باید در انسان باشد.
کودک باید عمل خوب را بر پایه عمل به وظیفه شخصی و اجتماعی و بدون توقع داشتن پاداش انجام دهد ولی والدین به این عنوان که او فردی وظیفه شناس است او را تشویق کنند. تشویق بهتر است صورت مالی پیدا نکند بلکه اولا کودک باید خواندن نماز را مانند دیگران وظیفه خود بداند و ثانیا تشویق ما از او به عنوان ابزار رضایت از انجام وظیفه اش باشد. یعنی نشان دهیم که از عملش خشنودیم و بعد در بستن بالاتر به او بفهمانیم که خدا هم از این عمل او راضی است.
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه
بیان مسیله
هدفهای تحقیق
ضرورت تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعریف واژه ها و اصطلاحات
موانع و محدودیت های تحقیق
فصل دوم
پیشینه تحقیق
مواسات و دلسوزی معلم نسبت به شاگردان
فروتنی و نرمش نسبت به دانش آموزان
تشویق شاگردان به اشتغالات علمی و تحریص بر تکرار دروس
رعایت مساوات در توجه و محبت به شاگردان
احترام به شاگردان و توجه به مزایای آنها
محبت درست معلم به متعلم باعث می شود
تشویق دانش آموزان بی علاقه و سهل انگار
نقد و بررسی تحقیقات انجام شده
فصل سوم
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه و روش نمونه گیری
وسایل جمع آوری اطلاعات
روش جمع آوری اطلاعات
فصل چهارم
یافته ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات
بررسی سوالات تحقیق
فصل پنجم
خلاصه و نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع و مأخذ
خرید و دانلود آنی فایل