تحقیق مرتع داری انواع مرتع ونیشکر

تحقیق مرتع داری انواع مرتع ونیشکر تحقیق مرتع داری انواع مرتع ونیشکر

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 6001 KB

تعداد صفحات : 62

بازدیدها : 187

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

تحقیق مرتع داری انواع مرتع ونیشکر

تحقیق مرتع داری انواع مرتع ونیشکر

 

مقدمه و هدف

 

كمبود مقدار شكر ، به نسبت شكر مورد نیاز و افزایش روز افزون تقاضای شكر در سطح كشور و بالا رفتن سهم ارزی خرید شكر در كل بازرگانی خارجی بویژه در دهه اخیر موجب گردیده تا مدیران كشوربه شناخت توانا ئیها ی منابع داخلی تولید شكر ، توجه خاص نمایند . با توجه به استعداد اراضی خوزستان جهت كشت وتوسعه نیشكر و بنا به پیشنهاد شورای عالی كشاورزی و وزارت كشاورزی ، شورای شكر  وصنایع وابسته در خوزستان با مشاركت معاونین وزارتخانه های كشاورزی ، صنایع برنامه وبودجه ، استانداری خوزستان و مدیران عامل بانك های صنعت و معدن و كشاورزی در سال 1363 به منظور اقدام همه جانبه در راستای شناخت امكانات توسعه كشت نیشكرخوزستان تشكیل گردید . شورای مذكور در تاریخ 12/6/63، اقدام به تاسیس صندوق مطالعاتی توسعه نیشكر و صنایع جانبی متشكل از نمایندگان بانك های كشاورزی و صنعت و معدن ، شركت های كشت و صنعت هفت تپه وكارون ، سازمان آب و برق خوزستان ، استانداری خوزستان نموده و مطالعات وسیع وهمه جانبه ای در خصوص توسعه كشت نیشكر در اراضی خوزستان آغاز نمود . سر انجام ، نتایج مطالعات مذكور ، طی 5 جلد گزارش با عنوان .... طرح توسعه نیشكر و صنایع وابسته در استان خوزستان  - مهر ماه 1364 .... انتشار یافت . با توجه به مطالعات مذكور ، شرایط طبیعی استان خوزستان جهت كشت نیشكر بسیار مناسب تشخیص داده شده و جهت تولید 770 هزار تن شكر مورد نیاز سالانه كشور در سالهای آتی ، كشت نیشكر در84 هزار هكتار از اراضی خوزتان پیشنهاد گردید . ضمنا" مطالعات مذكور ، اراضی اشاره شده را در قالب 7 واحد طرح نیشكر و در سه منطقه شعیبیه ، شمال اهواز و جنوب اهواز ، پیشبینی و ارائه نمود . پس از بحث و بررسی نتایج حاصل از مطالعات در جلسات مختلف و در سطح مدیران تراز اول كشور ،  پیشنهادات ارائه شده بتصویب رسیده و وزارت كشاورزی مسئول اجرای آن گردید . از سوی وزارت كشاورزی نیز ، معاونت این طرح بزرگ ، ماموریت یافت معاونت محترم وزیر كشاورزی در امور واحد های تولیدی كشت و صنعتها مطاتعات و بررسی های وسیع و پیگیری را در راستای تحقق اهداف بالا به انجام رسانید .

 

از آن جمله طی قرار داد شماره 1001 مورخ 2/6/67 ، مهندسین مشاور آبخوان را جهت مطالعات مراحل اول و دوم مهندس طرح نیشكر شعیبیه ( یكی از هفت واحد نیشكر مورد نظر )تعیین نمود .

1-2- موقعیت و توپو گرافی

 

واحد كشت وصنعت نیشكر شعیبیه (دانیال ) ، بخشی از دشت شعیبیه واقع در دهستان شعیبیه از توابع شهرستان شوشتر می باشد كه از شمال به ارتفاعات شمالی منطقه شعیبیه ، از غرب وجنوب به محاذات رودخانه دز واز شرق به محاذات رودخانه شطیط محدود بوده و در موقعیت جغرافیایی 31 درجه و37 دقیقه تا 48 درجه و 50 دقیقه طول شرقی و در فاصله 30 كیلومتری جنوب غربی شوشتر قرار كرفته است .

 

حد شمالی این اراضی در فاصله اندكی از اراضی كشت و صنعت نیشكر كارون قرار دارد

سیمای جغرافیائی و موقعیت طبیعی منطقه واجد ویژگیهائی نیست كه بر پدیده های اقلیمی ، تاثیر تعیین كننده داشته باشد ، چه اختلاف ارتفاع نقاط مختلف آن اندك و در نتیجه شیب عمومی اراضی منطقه بسیار ناچیز است . حداقل و حد اكثر ارتفاع این اراضی به ترتیب 22 متر و 43 متراست . دو رودخانه پیش گفته ، تقریبآ بر خط الراسهای منطقه منطبق بوده و شیب عمومی اراضی از شمال به جنوب در اراضی شمالی ، 5 هزار و در بقیه آن 5 در ده هزار از غرب به شرق 3 در ده هزار میباشد موقعیت محدوده طرح نیشكر دانیال (شعیبیه ) در نقشه شماره (1-1 ) و وضعیت آن نسبت به دو رودخانه دز و شطیط در نقشه شماره (1-2 ) ارائه گردیده است .       

1-3- اقلیم منطقه

 

این منطقه دارای  تابستانهای گرم ، خشك وطولانی و زمستانهای كوتاه ، معتدل وبدون یخبندان است . بر اساس اطلاعات به دست آمده از یك دوره آماری 30 ساله (1366-1336) متوسط درجه حرارت سالانه حدود 24 درجه سانتیگراد ، گرمترین ماه ، مرداد و خنك ترین  آن دیماه است كه میانگین درجه حرارت آنها به ترتیب 35 و12 درجه سانتیگراد گزارش شده است . میزان بارندگی سالانه 237 میلیمتر می باشد كه معمولا" از آبان ماه شروع وتا اردیبهشت ادامه می یابد . بیش از 60%  بارندگی طی ماههای آذر تا بهمن نازل  می شود و معمولا" از خرداد  لغایت مهرماه  تقریبا" بارندگی قابل ملاحظه ای اتفاق نمی افتد .

 

1-4-منابع خاك

در منطقه مورد مطالعه  حدود 90%  خاكها در دشت آبرفتی رودخانه ای 10% بقیه در بقایای فلاتها وتپه ها تشكیل یافته ومعمولا" در مناطقی كه در معرض رسوب گذاری بوده خاكهای جوان وغالبا" مطبق و بدون تكامل تشكیل گردیده و در محدوده هایی كه  كمتر در معرض رسوب گذاری و فرسایش بوده وفرصت كافی برای شستشو وتجمع املـاح وجـود داشته ، خاكـهای نسبتـا" تكامـل یافـته با افـق تجمـع آهك تشكیل شده است .

 

بافت خاك در اراضی شمالی غالبا" متوسط بوده ودر بخش مركزی وجنوبی اغلب سنگین می باشد ، بطور كلی می توان چنین اظهار نمود كه بافت غالب خاكهای منطقه سنگین و از نوع loam clay silty و clay silty می باشد .

10-5-منابع آب

منابع آب محدوده پروژه دو رودخانه شطیط ( شاخه اصلی از رودخانه كارون ) و دز می باشند كه دبی هر كدام از رودخانه های مذكور ، چندین برابر آب مورد نیاز طرح است . ولی با توجه به تعیین حقابه وسهمیه آب توسط وزارت نیرو ( مصوبه شماره 11/18139 مورخ 2/9/68- سازمان آب منطقه ای خوزستان) 75 درصد آب مورد نیاز طرح  از رود خانه شطیط و25 درصد آن رودخانه دز ، برداشت می گردد كه با توجه به محاسبات انجام شده آب مورد نیاز واحد كشت و صنعت نیشكر شعیبیه از دو رود خانه كارون (شطیط) ودز به ترتیب به میزان 25 و 8 متر مكعب در ثانیه توسط دو ایستگاه اصلی پمپاژ آبیاری تأمین خواهد شد .   

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید