دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 62 KB
تعداد صفحات : 31
بازدیدها : 2094
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 13200 تومان
خرید این فایلمبانی نظری و پیشینه پژوهش یادگیری و نظریه های یادگیری
در 31 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه
تعریف یادگیری
تعاریف متعددی از یادگیری ارائه شده است از جمله گانیه[1] یادگیری را چنین تعریف می کند:یادگیری تغییری است که در توانایی انسان ایجاد می شود و برای مدتی باقی می ماند و نمی توان آن را به سادگی به فرایند های رشد و نمو نسبت داد(سیف، 1370، ص48).
شعبانی (1384، ص 11) جامع ترین تعریف ارائه شده از یادگیری را تعریف هیلگارد[2] و مارکوئیز[3] می داند. این دو روانشناس یادگیری را بدین گونه تعریف کرده اند: « یادگیری عبارت است از فرایند تغییرات نسبتاً پایدار در رفتار بالقوه ی فرد بر اثر تجربه ».
ویژگی های تعریف یادگیری
این تعریف که معروف ترین تعریف یادگیری است شامل ویزگی های اساسی میباشد که عبارتند از : فرایند، تغییر، نسبتاً پایدار، بالقوه و تجربه. برای درک بهتر به اختصار به تحلیل هریک از این مفاهیم میپردازیم.
مفهوم تجربه. کاربرد کلمهی تجربه در تعریف فوق حاکی از این است که تنها آن دسته از تغییرات رفتار را می توان یادگیری نامید که محصول تجربه، یعنی تاثیر متقابل فرد و محیط در یکدیگر باشد(شعبانی، 1384، ص 12) . ...
1. Gagne
2. Hilgard
3. Marquiz
...
2-2-4- نظریه های یادگیری
هدف از تدریس، یادگیری است و آنچه مربوط به علم یادگیریمیشود، نظریههای یادگیریمیباشد. بنابراین، توجه به یادگیری و ماهیت آن برای كسی كه با مقوله تدریس و آموزش سر و كار دارد، ضروری است و اینجاست كه نظریه های یادگیری مطرح می شود. نظریه های یادگیری، چارچوبی از ساختار و اصولی است كه به توصیف و تبیین نحوه یادگیری افراد میپردازد. باتوجه به درك صاحبنظران مختلف درباره یادگیری، تاكنون نظریه های زیادی درباره یادگیری پدید آمده است. در این جا سه رویكرد مهم یادگیری شامل رفتارگرایی، شناخت گرایی و سازندهگرایی را مرور می کنیم.
2-2-4-1- رفتار گرایی
رفتار گرایی نظریه غالب نیمه اول قرن بیستم بود. رفتارگرایی به عنوان رویکردی به آموزش و یادگیری بر رفتار قابل مشاهده و اندازه گیری تأکید می کند. به عبارت دیگر، نظریه یادگیری رفتار گرایی بر رفتارهای ذهنی قابل مشاهده و مشخص تاکید می ورزد. در این رویکرد یادگیرنده سعی می کند خود را با محیط انطباق دهد و در این فرایند نقش انفعالی داشته باشد. این نظریه بر اساس مطالعات پاولف[1] ، اسکینر[2]و ثرندایک[3] شکل گرفت.
رفتار گرایان معتقدند که هر رفتاری را می توان به اجزای تشکیل دهنده آن تجزیه کرد. با اموزش مهارت ها و رفتارهای جزیی است که یک رفتار کلی آموخته می شود. بر اساس این رویکرد، یادگیری هنگامی انجام می شود که تغییر قابل اندازه گیری در فراوانی عملکرد مشاهده شده صورت گرفته باشد. یادگیری در حقیقت تقویت رابطه بین رفتار ( پاسخ ) و عامل ایجاد کننده آن ( محرک ) است. پس از آنکه یادگیرنده تمرین های لازم را انجام داد، بین محرک و پاسخ رابطه ای برقرار می شود و در اصطلاح گفته می شود یادگیری صورت گرفته است. در این دیدگاه مهمترین عاملی که بر یادگیری تاثیر می گذارد شرایط محیطی است. این شرایط، محرک و چگونگی ارائه آن را در بر می گیرد. آموزش نیز در حقیقت، شرطی سازی یادگیرنده است( نوروزیورضوی، 1390، ص34).
2-2-4-2- شناخت گرایی
از اوایل دهه 1920 برخی دریافتند که محدودیت هایی در رویکرد رفتار گرایانه به درک یادگیری وجود دارد. رفتارگرایان نمی توانستند منشأ بعضی از رفتارهای فردی را توضیح دهند؛ برای مثال، حل یک مسئله چگونه صورت می گیرد؟ همچنین رفتارگرایان نمی توانستند بعضی از رفتارهای اجتمایی را توضیح دهند؛ برای مثال، کودکان همه رفتارهایی را که تقویت شده اند، تقلید نمی کنند. از سوی دیگر ممکن است آنان رفتار جدیدی را مدتها پس از مشاهده، انجام دهند بدون آنکه آن رفتار تقویت شده باشد( مرجل، 1382، به نقل از : نوروزی و رضوی،1390،ص39). ...
1. Pavlov
2. Skinner
3.Thorndike
....
خرید و دانلود آنی فایل