دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 195 KB
تعداد صفحات : 33
بازدیدها : 214
برچسبها : هویت بحران هویت
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله هویت و بررسی بحران هویت و دلایل آن
در این مقاله سعی خواهد شد پیرامون هویت، تعاریف مختلف آن، لایه های مختلف هویتی، عوامل اساسی خلق هویت و بنیان های هویتی، اهمیت هویت در زندگی بشری و سیر تحولات هویتی به شکل کلی بحث گردیده پیرامون مقوله بحران هویت و ریشه ها و دلایل داخلی و خارجی بحران در کشور بحث گردیده و راهکارهایی متفاوت به امید حل این بحران یا مدیریت صحیح آن ارائه شود.
زندگی اجتماعی بدون هویت و شناسه غیرممکن و بی معنی است چرا که اگر من دارای هویت فردی معین به خود نباشم که با آن شناخته شوم و دیگران را بشناسم و خود را بشناسانم، هرگز نخواهم توانست ارتباط و تعاملی صحیح و معنی دار با پیرامون خود برقرار کنم و بدون وجود چارچوبی برای مشخص ساختن هویت اجتماعی و هویتهای فردی، من همان بودم که دیگری هست و هیچ یک از ما قادر نخواهد بود که نسبت معناداری بین خود و غیرخود یا دیگری برقرار کند. در واقع، بدون هویت، جامعه ای در کار نیست.
از طرف دیگر در صورت عدم وجود شباهت و وجوه اشتراک در میان افراد یک مجموعه و گروه یا جامعه اتحاد آنان و حفظ یکپارچگی شان سختتر بوده و امکان فروپاشی جامعه بالا خواهد بود و از این روست که امروزه در جامعه بحران زده ایران نخبگان سیاسی و فکری کشور از ایجاد بحران هویت در کشور به شدت ابراز نگرانی کرده و در پی ارائه راهکارهایی جهت حل این معضل می باشند. ...
جهت ورود به بحث اصلی ابتدا به ساکن باید مفهوم هویت بررسی و تعریف گردد. ساده ترین تعریفی که قابل ارائه است، چنین است:"هویت وجه تمایز من با غیر من است" به عبارتی هویت آن چیزی است که مرا از دیگران باز می شناساند و به من در زند گی اجتماعی ام معنی و مفهوم می بخشد. با رجوع به فرهنگ لغات انگلیسی آکسفورد در می یابیم که واژه هویت یا Identity ریشه در زبان لاتین داشته که از لغت Idem به معنی مشابه و یکسان ریشه می گیرد و دارای دو معنی اصلی است اول به مفهوم تشابه مطلق و دوم به معنای تمایز که با مرور زمان سازگاری و تداوم را فرض می گیرد. به عبارتی هویت شامل شباهت با خودی ها و تفاوت و تمایز با غیر خودی ها و دیگران است. در باب هویت اجتماعی مفاهیمی مطرح ا ند که به واسطه آنها افراد و جماعتها در روابط اجتماعی خود از افراد و جماعات دیگر متمایز شده و امکان ایجاد ساختار نظام مند نسبت های شباهت و تفاوت میان آنها حاصل می آید. به عبارتی هویت اجتماعی درک ما از این مطلب است که "ما" چه کسی هستیم و "دیگران" که هستند و از آن سو، درک دیگران از خودشان و افراد دیگر (از جمله خود ما) چیست. طبیعی است که بدون درک این وجوه اشتراک و افتراق امکان ایجاد روابط متقابل صحیح و منطقی میان جوامع و افراد غیرممکن خواهد بود. ...
مطالعات انجام شده در زمینه هویت نشان می دهد که هویت و دسترسی به آن برای برخی از نوجوان هم مثبت و مفید و هم توأم با شادی است. اما برخی از نوجوان در دسترس به هویت دچار یکسری مشکلات و بحرانها می شوند که در این زمینه باید به آنها کمک لازم ارائه گردد.
این گروه از نوجوانان تصویر مشخصی از هویت خود ندارند، انسجام هویت ندارند و نمی توانند تصویر خوبی از آینده شان داشته باشند.
دسته ای از نوجوانان مطیع افراد بزرگسالان هستند و معمولا در خانواده هایی رشد می کنند که اجازه استقلال و کسب تجربه به نوجوانان داده نمی شود.
این گروه دارای تأخیر در شکل گیری هویت خود دارند، که بعد از گذراندن دوره تأخیر، راحت تر به هویت خود دست می یابند.
نوجوانی که در هویت خود پیشرفت کرده، هویت منسجم، مناسب و کافی را به دست آورده و در دوره جوانی، هویت انسجام یافته ای پیدا می کنند. با توجه به این چهار نوع هویت، مسئله بحران و مشکل هویت، اکثراً در گروهی که دارای پراکندگی هویت، تسلیم طلب و تأخیر یافتگی هویت می باشند.
در خانواده های مستبد، اجازه فاصله گرفتن به نوجوان داده نمی شود و در نتیجه، هویت تسلیم طلبی پیدا می کنند، هویتی که انعطاف پذیر نیست و در برابر مشکلات و ناملایمات زندگی دچار بحران و سردرگمی می شود. این نوجوانان نمی توانند به استقلال دست یابند. در جوامع صنعتی و باز، نوجوان باید به سئوالات بسیاری پاسخ دهد و نوجوان برای شناخت خود به زمان زیادی نیازمند است. بنابراین، هویت در این جوامع دیرتر از جوامع بسته شکل می گیرد. زیرا در جوامع سنتی، همه امور واضح و مشخص هستند و پیچیدگی خاصی وجود ندارد. به ویژه هویت دختران در این جوامع، زودتر از جوامع صنعتی شکل می گیرد.
خرید و دانلود آنی فایل